Za proizvodnju naših mikseva koriste se samo zreli, zdravi i neoštećeni plodovi svežeg voća i povrća. Sve sirovine koje koristimo imaju bezbednosni list izdat od akreditovanih laboratorija kojima se garantuje njihov kvalitet u svakom pogledu.

Proces same proizvodnje koji je usklađen sa HACCP sistemom, počinje sa prvom kontrolom kvaliteta sirovine a potom sledi njeno detaljno pranje čistom vodom bez ikakvog hemijskog tretiranja. Po završetku pranja sledi ponovna kontrola svakog ploda ponaosob radi osiguranja kvaliteta budućeg proizvoda.
Zatim se plodovi ručno ljušte, seckaju i ređaju na lese odakle se ide na sušenje.
Sam proces sušenja se obavlja u sušnicama zatvorenog tipa (čime se garantuje higijenska ispravnost sušenog voća i povrća) na niskim temperaturama (čime se čuvaju vitamin i aromatična jedinjenja i čime se uvećava kvalitet suvog voća i povrća kako u pogledu biološke-hranjive vrednosti, tako i u pogledu ukusa, mirisa i izgleda suvog proizvoda).
Kao poslednji korak naše proizvodnje jeste kontrola kvaliteta gotovog proizvoda i njegovo pakovanje u odgovarajuću ambalažu. 

Napominjemo da pri proizvodnji naših mikseva ne koristimo nikakve hemijske aditive, plodovi moraju biti zreli, zdravi, neoštećeni i čisti.Od dodatnih sirovina koristimo samo rafinisanu morsku jodiranu so za naš slani miks i za slatki miks koncentrisani vocni sok od jabuke dobijen pasterizacijom čistog voćnog soka od jabuke tdj proizvedenog bez aditiva.
A kvalitet naših proizvod možete I sami proveiti ogledom rehidracije, tj. jednostavnim potapanjem komada suvog voća ili povrća u toplu vodu gde nakon 10-tak minuta potopljeni suvi proizvod dobija svoj prvobitan izgled, boju, miris i ukus. 

 

 

 

 

Back to Top